6 Tips om muggen te verjagen uit je slaapkamer

Nederlandse zomers zijn onlosmakelijk verbonden met muggen. In bed, tijdens een avondje in de tuin of op het terras… Er is eigenlijk geen enkele plek waar je veilig bent voor deze irritante insecten. Helaas is het ook zo dat je door de warmere winters het hele jaar door last kan hebben van jeukende muggenbulten. Kortom: meer dan genoeg redenen om jezelf goed in te lezen over hoe je muggen moet verjagen.

Hoe vervelend ook, voordat je het door hebt word je ’s nachts wakker met jeukende muggenbulten op je lijf. Hetzelfde geldt voor een heerlijk ontspannen avondje in de tuin. Vuurkorfje aan, wijntje erbij en voordat je het weet heb je last van een hele zwerm aan ongenode gasten en ben je alleen maar bezig met de muggen letterlijk van je af te meppen.

Muggen lokken is dan ook meestal het probleem niet. Op de een of andere manier weten ze vooral menselijk gezelschap wel te waarderen. Maar hoe kom je er vanaf? Dat is de vraag. Of nog beter: hoe verjaag je muggen nog voordat je er last van krijgt.

 1. Anti muggen middelen

  Muggen zijn niet bepaald gek op het chemische middeltje genaamd DEET. Dit is ook met stip het meest effectieve middel wat er bestaat tegen muggen. Echter zijn deze anti muggen middelen niet geschikt voor iedereen. Kleine kinderen mogen bijvoorbeeld geen producten met DEET gebruiken, omdat dit schadelijk voor ze is.
   
  Het is dan ook geen verrassing dat producten met DEET erin verwerkt niet geschikt zijn voor langer gebruik. Dan kan je beter overgaan op een middel wat iets milder is. Er zijn muggensprays en stekkers op de markt die geen DEET bevatten, maar toch heel erg goed zijn in het verjagen en weren van muggen.

 2. Citronella

  Citronella is een van de bekendste middelen in de strijd tegen muggen. Muggen schijnen de geur niet lekker te vinden en blijven sneller uit de buurt als er bijvoorbeeld een citronella-kaars op de tuintafel staat. Er is tevens citronella olie verkrijgbaar die je op je huid kan smeren en muggen zo ver mogelijk bij je vandaan te houden.

 3. Muggen uit de slaapkamer houden

  Zorgen dat je niet geprikt wordt is een ding, maar het liefst heb je natuurlijk helemaal geen muggen in je slaapkamer.
  Een hor voor je raam doet wonderen om de muggen zoveel mogelijk buiten de deur te houden. Zorg dat je slaapkamer gedurende de dag is afgesloten als je bijvoorbeeld de voor- en achterdeur of enkele ramen open laat staan.

 4. Wat te doen tegen muggen die al in je slaapkamer zitten?

  Muggen binnen halen is vaak een stuk makkelijker dan ze weer naar buiten krijgen. Dus wat moet je doen als je ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch met een kleine muggenfamilie zit opgescheept? Een klamboe doet wonderen als je gedurende de nacht niet geprikt wil worden. Wel goed opletten dat er geen mug in je klamboe zit, anders slaap je waarschijnlijk nog niet zoals je wil. Een van de andere goede tips tegen muggen is een ventilator. Richt deze op je bed en je zal merken dat muggen mijlenver bij je uit de buurt blijven.

 5. Muggen verjagen door ze genadeloos uit te moorden

  Een tijdrovend, doch effectief (en bevredigend) klusje: De muggen uitroeien met de ouderwetse slipper of vliegenmepper. Nog beter is het om de muggen al te verjagen uit hun broedplaats: stilstaand water. Zorg er dus voor dat je ook in de herfst en wintermaanden nergens een plekje hebt waar muggen hun eitjes in kunnen leggen. Kan het water goed weg uit de dakgoot? Staan er nergens emmertjes of schaaltjes met een klein laagje (regen)water erin? Dit zijn allemaal plekken waar muggenvrouwtjes graag hun eitjes in leggen. Een druppel is zelfs al genoeg.

 6. Spinnen

  Misschien ook niet de favoriete slaapkamergast die je tegenkomt, maar spinnen zijn extreem effectief in het uitroeien van muggen. Simpelweg omdat deze vliegende slaapkamer terroristen op het menu staan van onze achtpotige vriend. Zie je dus een (niet al te grote of enge) spin in je slaapkamer? Lekker laten zitten! Je zal zien dat het muggenprobleem zich vanzelf oplost. De spin heeft wat te eten, jij bent van je muggen af.  Een echte win-win situatie. Hoe fijn is dat?

Alles voor een goede nachtrust!

Hoogste kwaliteit beddengoed