Hoe creëer je de ultieme, romantische slaapkamer?

Het wordt kouder, de nachten worden langer en het is steeds minder aantrekkelijk om naar buiten te gaan. Het liefst kruip je de hele dag onder de dekens met een mok warme chocolademelk in de hand. Het is dan ook niet gek dat je meer tijd gaat doorbrengen in je slaapkamer.  En of je hier nu het liefst alleen of met je partner gaat overwinteren: Een romantische slaapkamer maakt het zoveel prettiger om (samen) tijd door te brengen. 

Een romantische sfeer in de slaapkamer is tijdloos, klassiek. Daarnaast kan het de perfecte ontsnappingsplek zijn voor het dagelijkse, drukke en hectische leven. Zo gek is dat niet als je jezelf bedenkt dat een mens gemiddeld een derde van zijn of haar leven doorbrengt in bed en dus ook: in de slaapkamer. 

De romantische slaapkamer

Maar hoe krijg je die onvervalste romantische sfeer in de slaapkamer? Wat ademt romantiek zonder je afstevent op de beruchte en kitscherige ‘Vegas honeymoonsuite’? We hebben gelukkig een tal van inspiratietips om je op weg te helpen. Zo wordt cocoonen deze winter nog veel leuker.

Tips voor een onvervalste, romantische slaapkamer  

In een romantische slaapkamer mag je bepaalde dingen best een beetje ‘over de top’ aanpakken. Het is daarentegen wel belangrijk dat je niet overdrijft. Op deze manier maakt het woord romantiek al snel plaats voor ‘kitscherig’ of ‘afgezaagd’.

 1. Romantische sfeer verlichting in je slaapkamer
  Een romantische sfeer valt en staat met de juiste verlichting. Het is niet voor niets dat als er een grootschalige stroomstoring is, waarbij de kaarsjes uit de kast worden getrokken. Er maanden later ineens een hele boel baby’s worden geboren. Het is dan ook vast geen verrassing als we zeggen dat je qua verlichting beter niet kan gaan voor harde, felle verlichting. Warme, zachte verlichting zorgt voor een aangename sfeer als je lekker in bed wil relaxen.
 2. Slaapkamer raamdecoratie
  Het belangrijkste idee achter gordijnen is natuurlijk privacy, maar dat zegt niet dat ze er niet mooi uit mogen zien. Kies in je romantische slaapkamer voor (half) lange plooigordijnen die je vastzet met een embrasse
 3. Romantisch in het bed 
  Het belangrijkste meubelstuk in je slaapkamer: het bed! Een goed matras doet wonderen voor je nachtrust, maar maakt je bed daarnaast een van de meest prettige plekken om je tijd in door te brengen. Investeer dus altijd in een goed bed en deugdelijk matras. Dit is tenslotte het (kloppend) hart van je slaapkamer.
 4. Het beddengoed
  Onderschat daarentegen ook je beddengoed niet. Mooi, sierlijk beddengoed valt altijd op. Dat is ook niet zo gek aangezien het bed het pronkstuk is van je romantische slaapkamer. Een mooi dekbedovertrek, (sier)kussenslopen en zachte, aangename stoffen zijn niet alleen een lust voor het oog, maar ook om in te slapen.
 5. Slaapkamer kleuren
  In tegenstelling tot wat sommige mensen denken, is het niet de bedoeling dat je een romantische slaapkamer knalrood verft, met een vuurrood tapijt, bloedrood beddengoed en decoreert met zoveel mogelijk rode rozen. Houd de kleuren rustig. Kies bij voorkeur voor pastelkleuren. Onrustige kleuren zorgen ervoor dat je jezelf ook onrustig gaat voelen. Je mag hier overigens wel mee accentueren. Je mag de slaapkamer dus best wat aankleden met roodtinten of zelfs met zwart of geel. De balans tussen de kleuren is wat het geheel rustgevend en romantisch maakt. Je beddengoed kun je overigens het beste kiezen in dezelfde hoofdkleuren van je slaapkamer. Wil je liever dat je bed wat meer opvalt? Dan kan je gerust voor wat fellere kleuren kiezen. Zorg er dan wel voor dat alles goed bij elkaar past. Van hoofdkussen, tot hoeslaken en dekbedovertrek

Hoe voelt het? 

Het belangrijkste aan je slaapkamer is misschien zelfs hoe het geheel voor jou aanvoelt. Romantiek is een persoonlijk begrip. Dus wat jij onwijs romantisch vindt, kan voor de ander weer net iets te veel van het goede zijn en omgekeerd. De een vindt rustige pasteltinten onmisbaar in een romantische slaapkamer, daar waar de ander op zoek is naar roodtinten om het gevoel van liefde en passie te kunnen evenaren. Kortom: wat is jouw definitie van een romantische slaapkamer? En hoe kan je dat het beste bereiken?

Romantisch met elkaar

Heb je jouw romantische (droom)slaapkamer? Vergeet er dan vooral niet van te genieten! Is je kamer er om samen van te genieten? Maak dan ook echt tijd voor elkaar. Leg de mobieltjes aan de kant, zet de sfeerverlichting aan en ontspan. Gelukkig hoef je hier niet per se een partner voor te hebben. Er is altijd een goed moment om met een mok warme chocomelk onder de dekens te kruipen. In je nieuwe, romantische slaapkamer. 

Alles voor een goede nachtrust!

Hoogste kwaliteit beddengoed